25 Απριλίου, 2024

Astos.gr

Σημείο Ενημέρωσης

Αναφορά Πέτης Πέρκα για Αυθαίρετη μετακίνηση υπαλλήλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Τέσσερεις Βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Φλώρινας και Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Πέτης Πέρκα, κατέθεσαν αναφορά ενώπιον του Προεδρείου της Βουλής που αφορά τον Υπουργό Εσωτερικών ως προς την αυθαίρετη μετακίνηση Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νάξου, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την πληρωμή εργασιών που ουδέποτε εκτέλεσε η ανάδοχος εταιρεία. Η Νέα Αριστερά θα βρίσκεται απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των θεμελιωδών αρχών που διέπουν την οργάνωση και λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και προστατεύουν τους δημόσιους υπαλλήλους από αυθαίρετες, αναξιοκρατικές, ρουσφετολογικές και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος επιλογές της πολιτικής ηγεσίας.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Αυθαίρετη μετακίνηση υπαλλήλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς καταθέτει ως αναφορά τις επιστολές των Προέδρων της Ορεινής Νάξου (7.3.2024) και της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής (20.3.2024) (Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών), με τις οποίες καταγγέλλουν την αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και αυθαίρετη μετακίνηση της Πολιτικού Μηχανικού Π.Ε., Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Νάξου, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει την πληρωμή εργασιών που ουδέποτε εκτέλεσε η ανάδοχος εταιρεία.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή των Προέδρων της ορεινής Νάξου: «Η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της χρηστής διαχείρισης των εθνικών και κοινοτικών πόρων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων, και ειδικά αυτών που χειρίζονται από θέσεις ευθύνης ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο». Οι υπογράφοντες πρόεδροι των Δ.Κ. της Ορεινής Νάξου καλούν την Περιφερειακή Αρχή να ακυρώσει άμεσα την απόφαση της αυθαίρετης μετακίνησης της ανωτέρω υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την επιστολή της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, «οι αιφνιδιαστικές όσο και αυθαίρετες μετακινήσεις, ικανοτάτων και έμπειρων συναδέλφων Π.Ε. Μηχανικών, σε υπηρεσίες εκτός του αντικείμενου των τεχνικών έργων, συνδέονται άμεσα με τους σχεδιασμούς της περιφερειακής αρχής για την υποβάθμιση των υπηρεσιών στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησής τους».

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές και παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Οι καταθέσαντες Βουλευτές

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Φωτίου Θεανώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *