25 Απριλίου, 2024

Astos.gr

Σημείο Ενημέρωσης

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου Π.Ε. Φλώρινας

Σε συνέχεια τις από 6 Μαρτίου 2024 επιτόπιας επιθεώρησης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Μ. Χάρη Γκοβεδάρου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας συμμετείχε στη συνάντηση παρουσίασης του άξονα «Κοινωνικοοικονομική μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, στη Ζ.Ε.Π. Κοζάνης, με επικεφαλή τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη και τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον (CINEA), της DG Regio και της Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΔΑΜ (ΕΥ ΔΑΜ).
Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η πρόοδος 15 έργων, μεταξύ των οποίων, το έργο «Εκσυγχρονισμός και επέκταση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου» προϋπολογισμού 8.060.000€, ενταγμένο στον άξονα «Κοινωνικοοικονομική Μετάβαση Δυτικής Μακεδονίας» που χρηματοδοτείται από τον πυλώνα ΙΙΙ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες εργασίες:
⦁ Εγκατάσταση νέου τετραθέσιου αναβατήρα (lift), μήκους 1.250 m.
⦁ Δημιουργία χώρου στάθμευσης περίπου 10.000 m2.
⦁ Εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης και εξοπλισμού παραγωγής τεχνητού χιονιού.
⦁ Δημιουργία, συντήρηση και επέκταση πιστών σκι.
⦁ Τοποθέτηση προειδοποιητικών/ενημερωτικών πινακίδων – Κατασκευή δασικών δρόμων (δασικοί δρόμοι 300m και 540m αντίστοιχα).