29 Απριλίου, 2024

Astos.gr

Σημείο Ενημέρωσης

Υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  μαθητών/τριών του 2ου Δημοτικού σχολείου Αμυνταίου

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 ολοκληρώθηκαν στο 2ο Δημοτικό σχολείο Αμυνταίου οι δράσεις ενημέρωσης μαθητών/τριών & εκπαιδευτικών στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της θεματικής Αγωγής Υγείας, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Ανάπτυξη – υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο, για το σχολικό έτος 2023-2024».
Συγκεκριμένα, η νοσηλεύτρια κα Ειρήνη Θεολογίδου, Συντονίστρια Παρεμβάσεων Αγωγής Υγείας ( ΣΠΑΥ) του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου μίλησε με βιωματικό τρόπο στους/στις μαθητές/τριες των όλων των τάξεων για τις
«Πρώτες Βοήθειες για Παιδιά».

Έγινε μια εκτενής συζήτηση για τη σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών, για την αντιμετώπιση
τραυματισμών, λιποθυμίας, πνιγμού από ξένο σώμα, κατάγματος, εγκαύματος, αιμορραγίας,
στραμπουλήγματος, αλλά και για το τι κάνουμε σε περίπτωση που πέσει ένα δοντάκι, ή μπει ξένο σώμα (π.χ. ένα έντομο) στο αυτάκι μας ή στη μύτη μας.
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, εξέφραζαν πολλές απορίες, τις οποίες η κα Ειρήνη Θεολογίδου
διευκρίνιζε δίνοντας πολλές επιπλέον πληροφορίες για κάθε ζήτημα.

Είχαν προηγηθεί το Δεκέμβριο του 2023 ενημέρωση όλων των τάξεων για τη «Διατροφική Αγωγή»
από τη Γενική Ιατρό του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, κα Βακφάρη Αναστασία , και ενημέρωση των μα-θητών/τριών της ΣΤ΄ τάξης για το πρόγραμμα «Μεγαλώνοντας αλλάζω» από τον Γενικό Ιατρό του Κέ-ντρου Υγείας Αμυνταίου, κο Τσολάκη Ζήση και τη Μαία του Κ.Υ.Α., κα Δέσποινα Καραγκούνη.


Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου για την εξαιρετική συνεργασία,
την άμεση, ουσιαστική και ενδελεχή ενημέρωση μαθητών/τριών.

Για τον Σύλλογο Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας
Η Διευθύντρια

Θεοχάρη Μαρία