25 Απριλίου, 2024

Astos.gr

Σημείο Ενημέρωσης

Eκλογοδικείο: Kώλυμα εκλογιμότητας του πρώην διοικητή του Μποδοσάκειου κ. Παπασωτηρίου;

Κατά την ακροαματική διαδικασία, με εισηγήτρια την αρεοπαγίτη Διονυσία Νίκα, ο συνήγορος της κυρίας Καζάνη υποστήριξε ότι η πρώτη παραίτηση που είχε κάνει εξακολουθούσε και ισχύει, αφού μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου δεν επέστρεψε στην εργασίας της και στο μεσοδιάστημα δεν είχε υποβάλει αίτηση επαναφοράς στο Κέντρο Υγείας Χαλκίδας. Κατά συνέπεια δεν είχε την ιδιότητα του γιατρού του εν λόγω Κέντρου Υγείας.

Ο α΄ αναπληρωματικός βουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Αντωνιάδης και οι εκλογείς Ιωάννης Παπαδημητρίου, Χρήστος Κουσίδης και Χρήστος Παναγιωτίδης στράφηκαν κατά της εκλογής του βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ Σταύρου Παπασωτηρίου.

Στην ένστασή τους υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπασωτηρίου έχει κώλυμα εκλογιμότητας. Και αυτό γιατί ενώ ήταν διοικητής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας (ΝΠΔΔ), δεν παραιτήθηκε από τη θέση του 18 μήνες πριν την διεξαγωγή του εκλογών όπως προβλέπεται.

Κατά την συζήτηση της υπόθεσης με εισηγήτρια την αρεοπαγίτη Διονυσία Νίκα, υποστηρίχθηκε ότι η τοπική αρμοδιότητα του νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας επεκτείνεται και στην Φλώρινα και εξ αυτού του λόγου υπάρχει θέμα εκλογικού κωλύματος.

Protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *