25 Απριλίου, 2024

Astos.gr

Σημείο Ενημέρωσης

H άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου στο ψηφιακό wallet

Εδώ και περίπου έναν ολόκληρο χρόνο, η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό wallet, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των πολιτών. Ωστόσο, όμως στο ψηφιακό Wallet έρχεται και η άδεια κυκλοφορίας.

Στο πέρασμα του χρόνου θα είναι διαθέσιμες ακόμη περισσότερες υπηρεσίες εξηγεί ο κύριος Παπαστεργίου. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει διαθέσιμη η κάρτα ΔΥΠΑ, η κάρτα του Δακτυλίου όπως και η νέα ταυτότητα. Στόχος το νέο wallet να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους προσφέροντας πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα, στο gov.gr θα έρθει και ψηφιακή βοηθός με τη βοήθεια της AI, σε μια προσπάθεια να κατευθύνει τους πολίτες και να τους δίνει τη δυνατότητα να βρουν πιο εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν, πόσο μάλλον όταν αυτό έχει γεμίσει με πλήθος υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Τα δυο νέα χαρακτηριστικά που επίσης έρχονται:

Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων πολιτών αναμένεται να δώσει το Gov.gr Wallet με δυο νέες υπηρεσίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας. Πιο συγκεκριμένα, ο πολίτης θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του ένα αντίγραφο ψηφιακής ταυτότητας, ενώ θα λαμβάνει υπενθύμιση κάθε φορά που πλησιάζει η ώρα για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος.

Στο πλαίσιο αυτό η Κοινωνία της Πληροφορίας προχωράει σε διαγωνισμό για την επέκταση της λειτουργικότητας της εφαρμογής Gov.gr Wallet τόσο ως προς την εφαρμογή αυτή καθαυτή όσο και ως προς την ψηφιακή υποδομή και διαλειτουργικότητα.

Βασικός στόχος της σύμβασης είναι η ενδυνάμωση του ψηφιακού πορτοφολιού Gov.gr Wallet με νέες ψηφιακές υπηρεσίες και έγγραφα διευκολύνοντας την ασφαλή και γρήγορη διάδραση του πολίτη με το κράτος ή και με ιδιωτικούς φορείς. Συγκεκριμένα, οι παρακάτω άξονες είναι άξιοι αναφοράς:

Ενδυνάμωση digital footprint υπηρεσιών: Είτε άμεσα με την ενεργοποίηση διαφόρων ψηφιακών εγγράφων είτε έμμεσα με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από φορείς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, ενδυναμώνεται ο μετασχηματισμός του κρατικού μηχανισμού, με στόχο την ενίσχυση της προσφοράς εύχρηστων ψηφιακών υπηρεσιών προσανατολισμένων στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Μια εφαρμογή, πολλές δυνατότητες: Το Gov.gr Wallet μετασχηματίζεται από μια απλή εφαρμογή ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης σε μια πολυλειτουργική εφαρμογή που καλύπτει τον αρχικό της σκοπό, δηλαδή τη διατήρηση ενός ψηφιακού dossier ψηφιακών εγγράφων, αλλά και επεκτείνεται δίνοντας ανεπτυγμένες μορφές διάδρασης με δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς με εύκολο τρόπο.

Ευκολία χρήσης: Βασική προϋπόθεση για την ευρεία χρήση της εφαρμογής από όλους τους πολίτες είναι η ευκολία χρήσης της. Αυτός ήταν βασικός άξονας στον οποίο βασίστηκε η παραγωγική εφαρμογή Wallet και θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει όσο προστίθεται υπηρεσίες και έγγραφα σε αυτή.

Έλεγχος των δεδομένων: Η ιδιωτικότητα των δεδομένων του κατόχου της εφαρμογής είναι πολύ σημαντικός στόχος, ο οποίος επιτυγχάνεται με την διαφανή χρήση των δεδομένων του χρήστη και την έγκριση του μέσω βιομετρικών ή SMS κωδικών των ενεργειών που έχει ζητηθεί μέσα από την εφαρμογή ή από κάποιον από τους φορείς.

Απλούστευση Διαδικασιών: Διαδικασίες διάδρασης του πολίτη με τους φορείς μπορούν να απλοποιηθούν, στόχος είναι η δυνατότητα εκτέλεσης διαφόρων λειτουργιών on-the-go χωρίς να έχει απαραίτητα ο πολίτης μαζί του σε έγχαρτη μορφή τα έγγραφα που χρειάζεται ή πρόσβαση σε υπολογιστή για να εκτελέσει ή να αποδεχτεί τη ψηφιακή διάδραση.

carselectric.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *