8 Μαΐου, 2024

Astos.gr

Σημείο Ενημέρωσης

Στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης

Το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου επισκέφτικε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης την παρασκευή 19 Απριλίου 2024 όπου και του τέθηκαν θέματα που του έθεσαν η διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι ασθενείς!

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά πώς “Είναι αδύνατον να τελειώσω την θητεία μου και να μην κάνω κάτι σπουδαίο για το Αμύνταιο; Δώστε μου ένα μήνα περιθώριο να παρουσιάσω το πλήρες σχέδιο για τη δομή”!

Το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, διαθέτει σήμερα τριάντα κλίνες σε διαρκή πληρότητα, ενώ αν ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό η πληρότητά του μπορεί να αγγίξει ή να ξεπεράσει τις εκατό κλίνες.

Ο Υπουργός Υγείας , που ήταν πολύ καλά ενημερωμένος για τα θέματα του ΚΕΦΙΑΠ, τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης για στήριξη της δημόσιας δομής Ιατρικής Αποκατάστασης και δήλωσε πως είναι αδύνατον να ολοκληρώσει τη θητεία του χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο για το Αμύνταιο. Ζήτησε περιθώριο ενός μήνα για να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου για την μοναδική αυτή δομή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, Γιώργος Μάντσος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Αυγουστίδης και η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, Ελένη Αλεξανδρίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *