2 Μαΐου, 2024

Astos.gr

Σημείο Ενημέρωσης

Διαβούλευση από το ΥΠΕΝ η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου των πυρήνων Ζώνης Απολιγνιτοποίησης Αμυνταίου – Κλειδιού – Αχλάδας

Τη διαβούλευση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) των πυρήνων Ζώνης Απολιγνιτοποίησης (Ζ.ΑΠ.) Αμυνταίου – Κλειδιού – Αχλάδας ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Το συγκεκριμένο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο πραγματεύεται τη χωρική οργάνωση των εν λόγω εκτάσεων για την εξυπηρέτηση των σκοπών της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της λιγνιτικής περιοχής Αμυνταίου – Κλειδιού – Αχλάδας.

Το σχέδιο εστιάζει στις νέες χρήσεις γης της περιοχής βάσει της πορείας προς την απολιγνιτοποίησή της.

Κύριος των εκτάσεων που εμπίπτουν στην περιοχή επέμβασης είναι η ΔΕΗ ΑE, η ΜΕΤΑΒΑΣΗ AE και σε πολύ μικρότερο ποσοστό τρίτα μέρη.

Φορέας κίνησης της διαδικασίας του υπό εξέταση ΕΠΣ και της ΣΜΠΕ είναι η ΔΕΗ.

Η μελέτη καταγράφει και αποτυπώνει τις υφιστάμενες περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις

υπάρχουσες δράσεις και δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο πεδίο εφαρμογής της και στην εκτίμηση των επιπτώσεων που δύναται να επιφέρει η εφαρμογή του προτεινόμενου ΕΠΣ στο ευρύτερο περιβάλλον (φυσικό, ανθρωπογενές και δομημένο).

Οι απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ως άνω σχεδίου είναι διαθέσιμες στους ακόλουθους συνδέσμους:

 

Energypress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *